Life is a journey

Life is a journey

onsdag 13. mars 2013

Gågata under tak = en håpløs ide!

Med planer om å bygge et kjøpesenter midt i sentrum av Lillehammer, frykter jeg for det kjæreste i Lillehammer, og det turistene faktisk kommer hit for; Gågata!!!
Hvis målet er å trekke folk inn i dette kjøpesenteret vil de utkonkurrere hverandre, og til slutt gjøre at halve Lillehammer by går konkurs - ihvertfall nesten. 


 Foto: AMB Arkitekter AS
Det er ikke sååå mange mennesker på Strandtorget at vi trenger et kjøpesenter til for å avlaste alle de stakkars butikkene der nede som ikke klarer å ekspedere kundene sine. Tvert i mot! En lørdag i ny og ne er det jo folk, men jeg har selv jobbet på en av klesbutikkene og foruten romjulssalget og 17.mai er det et ganske beskjedent oppmøte. Mange av butikkene i gågata går vel heller ikke så mye i overskudd at kjedene i det hele tatt ville vurdert å åpnet enda en butikk innendørs. Og hva skjer hvis alle butikkene som er i gågata i dag skal flytte inn under tak?? Hva skal skje med julegata full av snø, og hesten og sleden som hver vinterdag i desember traver gjennom gatene til glede for både Lillehamringer og turister? Da forsvinner jo det vi er aller mest stolt av med hele byen! Det er dessverre ikke mer enn 25.000 innbyggere i Lillehammer, og for alle med litt vett mellom øra, bør skjønne at det ikke er kapasitet eller rom for 2 kjøpesentre pluss en gågate!!

En ferskvareavdeling med fersk fisk, kjøtt og ost kan vi godt få plass til, men spørsmålet er om Lillehamringene er klare for en delikatessebutikk av det slaget!? Ferskvarebutikken med produkter fra sjøen som tidligere lå i en sidegate fra gågata ble jo brått borte, og jeg fikk ikke en gang sjansen til å handle der før den ble lagt ned!

Håper investorene i saken tenker seg om en ekstra gang før de bygger ut hele byen og fjerner det unike og koselige med den lille byen vår. Selv om jeg ikke er innfødt er jeg blitt like glad i byen, og heller ikke jeg ønsker noe stort byggverk midt i sentrum. Bygg heller ut strandtorget og få søndagsåpne butikker! Det er det vi trenger!

For hele saken, se;
http://www.gd.no/nyheter/article6546601.ece

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar