Life is a journey

Life is a journey

lørdag 2. februar 2013

"Vis legitimasjon uoppfordret hvis du er under 25..." Yeah right!

Ja, og det gjorde jeg gledelig FØR jeg fylte 25! Men etter jeg fylte 25, som er den gylne alderen hvis man skal handle på polet, viser jeg bevisst ikke frem noe bankkort før jeg eventuelt blir bedt om det.

I dag klikka det for meg da jeg var på polet i Lillehammer!
Jeg skulle handle èn vinflaske, som det jo er 18 års aldersgrense på, og jeg fyller 26 til sommeren! Jeg gav damen i kassa en 200-lapp og tenkte ikke så mye mer på det, før jeg oppdaget at hun satt og stirra på meg... Jeg så rart på henne og kommenterte; "jeg er over 25...", men ble møtt med en halvfrekk kommentar om at "ja, det er du helt sikkert, men det kan ikke jeg vite for sikkert så jeg vil gjerne se legitimasjon..".
Jeg ville ikke være vanskelig, og trakk selvsagt opp bankkortet mitt...
MEN... Hver eneste gang dette har skjedd, har jeg alltid gått halvforbanna ut av polet, litt irritert på at kassafolka tydeligvis ikke klarer å se forskjell på en 18-åring og en 25-åring. For de av dere som kjenner meg godt, vet dere at jeg ofte snakker før jeg tenker, og dette var et av de tilfellene..
Jeg spurte derfor damen om jeg virkelig ser ut som jeg er under 18 år, siden hun spurte om legitimasjon! Da fikk jeg til svar at, nei, men jeg vet ikke om du er over 25 år så derfor må jeg spørre. Enda mer irritert kommenterte jeg at hvis man er så usikre som veldig mange av de som jobber på polet er så bør man kanskje ta seg en tur på en videregående skole og se forskjellen på en 17-åring og en som ihvertfall er over 20 år!!
Damen i kassa begynte åpenlyst å rødme litt, og sa at de har fått beskjed om å spørre alle de er usikre på om er over 25 år om leg samme hva de kjøper (!!) WTF! Hva er greia med det??
Hvis de ser at jeg er over 20 år, og kun kjøper en flaske vin som det er 18-års grense for, hvorfor i helvete skal de spørre om legitimasjon da??
Og så, som om ikke det var nok.. etter jeg hadde neddynket damen med spørsmål foran en lang kø begynte hun så smått å gjøre klart for neste kunde. Da så jeg bare rart på henne og spurte; skal jeg få tilbake pengene eller? Jeg gav deg en 200-lapp! Da svarte hun nok litt småstressa og sikkert like irritert som meg at; jada, jeg holder på... :p

Jeg smilte nok litt for meg selv der jeg stod og krangla med en vinmonopol-ekspeditør, men håper, og tror hun ble mer flau enn meg! Jeg forstår ihvertfall ikke greia! Makan til dårlig opplegg!

Jeg nekter nå uansett å gi meg, og viser nok ikke legitimasjon uoppfordret neste gang jeg skal på polet heller - i Lillehammer får man jo ikke en gang kjærlighet som takk for at man viser leg så da er det jo ikke no vits en gang!

Vinflaska ble nå med meg hjem, og i dag skal jeg nyte hver eneste dråpe vel vitende om at jeg ihvertfall ordnet et samtaleemne for både de ansatte på polet og kanskje noen av kundene som stod i kassakø denne lørdagen :-)

SKÅL!

6 kommentarer:

 1. Hva tror du jeg som er 31 synes om å bli spurt om leg når jeg skal kjøpe vin? :)

  SvarSlett
 2. Mener virkelig de bør ta seg en tur på vgs gor å se hvordan en 18 åring ser ut!! Rett og slett flaut!!

  SvarSlett
 3. Luksusproblem ...................

  SvarSlett
 4. Omg! Si takk, ta det som et kompliment! Nærmer meg 30 og synes det er stas å vise legg!

  SvarSlett
 5. Skjønner ikke problemet!!!!! Ikke rart det er krig i verden....

  SvarSlett
 6. Til de anonyme som har kommentert her: Hele innlegget er satt helt på kanten, og jeg ser ikke på det som noe problem. Jeg har bare hatt lyst til å spørre mange ganger, så ønsket å skrive et litt ironisk, men sant innlegg om dette! Jeg fyller selv 27 til sommeren og må innrømme jeg faktisk syns det er mer flaut enn stas når stort sett voksne folk på polet tror jeg er under 18-20 år og jeg faktisk er 10 år eldre. Det tar jeg som et lite hint om at ja, jeg holder meg ung (jippi), men 2; du bør kanskje begynne å kle deg som en 27 åring (fuck) ;) Så jeg tar det som et kompliment, men håper ikke andre voksne ser på meg som en drittunge slik de på polet gjør!
  I en

  SvarSlett