Life is a journey

Life is a journey

mandag 11. februar 2013

JA til alkoholservering på idrettsarrangement!!

Har dere sett på VM i alpint fra Schladming i Østerrike denne uka??
Det er en folkefest uten like!!!! På kveldsarrangementet i kveld hvor blant annet slalom stod på tapeten under "superkombinasjons-konkurransen" var det over 40.000 mennesker i stadion området. Folk stod på taket og i sill tønne mens de sang til "Anton aus Tirol" for full hals, med andre ord masse glade mennesker som drikker øl, synger og koser seg!

Det var noen som sa at "idrett er underholdning- da må vi sørge for at det ER underholdende"!!
Det skal nevnes at når jeg nå snakker om alkohol på idrettsarrangementer tenker jeg i første omgang på vinterarrangementer og kanskje fotballkamper. Håndballkamper for eks skaper en egen stemning uansett med bjeller og annet bråk, så de trenger ikke øl for å hoie og skrike :-)

Det er greit at Norge ikke har like gode forutsetninger alle steder i landet til å tiltrekke seg 20.000 tilskuere, og det blir selvsagt feil å sammenligne Lysgårdsbakkene i Lillehammer med Schladming i Østerrike hvor det atpåtil er VM, men vi kan jo begynne ett sted; tilby alkoholservering under arrangementene!
Alle vet jo at idrett og alkohol ikke hører sammen, men ingen av oss er da toppidrettsutøvere, og det er fritt fram for om man ønsker å ta seg en øl eller ikke. Det er da ikke statens sitt ansvar å passe på at folk ikke drikker seg dritings samtidig som man koser seg og ser på et hopp- eller annet idrettsarrangement!!
I Lillehammer klager man over lavt tilskuertall på World Cup i Hopp og kombinert, og svarer at det er fordi Gudbrandsdølingene er så treeeige, og at det er for tidlig i sesongen.. I kvitfjell som bare er 30 minutter lenger nord er det da nesten 10.000 tilskuere hver eneste dag i starten av mars, og det er greit det er midt på vinteren, men forskjellen på de to arrangementene er at World Cup i Kvitfjell er en folkefest!!!
Under skiarrangementer i Kollen er skogen stappfull av feststemte folk som har satt opp lavvo og griller pølser, og som er klare for en helg med god underholdning sammen med litt alkohol. Alle som så på Ski-VM i Oslo på tv så hvilken folkefest de utenfor løypa skapte, og for noen fantastiske tv-bilder det ble!!!
På tribunen i alle hoppanlegg er det fult mulig å kunne tilby ølservering, men her til lands må man velge!!
Enten kan du se på arrangementet, eller så kan du nyte en øl, men bak lukkede vegger slik at du ikke ser hva som skjer. Hva er det for noe tull?!!!

Man kan si mye om nordmenns alkoholvaner, og mangel på tilskuere, men jeg mener Norge og de som sitter og styrer disse tingene må få opp øynene og se på hva resten av verden gjør! Vi kan ikke lenger leve i den bobla vi lever i hvor alt skal være så trygt og godt, og storebror "staten" skal passe på så alle har det bra. Det er greit det er opp til hver enkelt kommune å søke om løyve for å servere alkohol, men det er fortsatt ikke godt nok....

Jeg vil ha ØL og allsangmusikk på neste World Cup - OG jeg vil kunne nyte arrangementet OG ølen SAMTIDIG!!!!

Det mente også denne karen i 2004;
http://www.nrk.no/video/aalbu_etterlyste_alkoholservering_i_2004/B2E185FDCE654953/emne/Alkohol/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar